Toine van Heesch is WTE coördinator voor Noordoost-Brabant. Het schoolbestuur SKOPOS uit zijn regio heeft voor alle leerkrachten een prachtige padlet gemaakt met tips voor thuisonderwijs. Hieronder een paar highlights.

Samen thuis klooien

Op de website www.lekkersamenklooien.nl vind je een hoop tips voor ouders om samen met je kind aan de slag te gaan. Download vooral even het boekje: Maak van je kind een maker! (en word er zelf ook een!). Lekker direct en hup aan de slag.

Onderwijs maak je samen, ook thuis

De organisatie Onderwijs Maak Je Samen bracht een nieuwsbrief uit vol tips voor ouders over thuisonderwijs. Hoe pak je dit aan? Hoe maak ik structuur in een dag? Waarom is dat zo belangrijk? Je vindt alle tips hier!

Wijslijst: een lijst met tips voor leerkrachten die thuiswerken

In deze onrustige tijd komt er veel informatie tegelijk op leraren af. Mailtjes via school. Whatsappjes van betrokken ouders en collega’s. Sociale media die volstromen met goede voorbeelden van afstandsonderwijs. Op Wijslijst vind je hieruit geselecteerde informatiebronnen en initiatieven. Dagelijks ge-update en behapbaar klaargezet door collega-leraren en onderwijsondersteuners.

Een virtuele meivakantie

Op de site Karin Blogt geeft voormalig juf en huidig onderwijsadviseur diverse tips over onderwijs in corona-tijd. Haar voorbeeldproject ‘Een virtuele meivakantie’ is als download beschikbaar en biedt houvast voor een wat langer project, naast alle korte activiteiten die je overal kunt vinden.