Patricia Jansen is w&t-coƶrdinator voor de regio West-Brabant en vakleerkracht Wetenschap en Techniek op Basisschool Okba Ibnoe Nafi in Breda. Ze deelt graag haar uitdagende tips voor inspirerend w&t thuisonderwijs.

Uitdagende thuisopdrachten

Futurenl heeft een speciale hulplijn-pagina opgesteld met elke dag een digi-doener thuisopdracht. Daar kun je je leerlingen mee inspireren. Daarnaast vind je op deze pagina ook tips voor leerkrachten om het thuisonderwijs aantrekkelijk en eenvoudig te maken. www.futurenl.org/hulplijn

De Uitvinders Online

De Uitvindfabriek in Breda is gesloten. Maar online is er voldoende te beleven met De Uitvinders. Zo is er voor elke groep een digitale ontdekkingstocht en organiseert men regelmatig een online vragenuurtje voor leerkrachten en leerlingen.

Makerstream: Maak-workshops via live-stream

Verschillende Fablabs en Makersplaatsen in Nederland slaan de handen ineen om ook de komende tijd lekker te kunnen blijven maken en nieuwe dingen te leren! Gewoon vanuit huis, via livestreams. Voor de meeste workshops geldt dat je slechts een browser en werkend internet nodig hebt! Check: www.makerstream.nl

Google 3D thuisopdracht

Last but not least. Een tip van eigen hand. Patricia Jansen maakt graag haar eigen onderwijs. Als expert w&t is ze behendig en creatief in het adapteren van bestaande materialen of technologieĆ«n in een zelfgemaakte w&t-les. Speciaal in deze thuisschool situatie deelt ze met ons haar thuisopdracht voor groep 5!. Het thema is Dieren uit Afrika en binnen de les kunnen de leerlingen de dieren ‘live’ in hun huiskamer toveren.