Cindy Raaijmakers is WTE coördinator voor de regio Zuidoost-Brabant. Als adviseur Innovatie en Wetenschap & Technologie bij QliQ Primair in Helmond wordt ze op dit moment bijna overvraagd met tips voor inspirerend thuisonderwijs. Gelukkig vond ze tijd om ook wat met ons te delen.

Hoe maak ik onderwijs op afstand creatief én innovatief?

Deze vraag stelde Cindy zichzelf toen thuisonderwijs ineens heel actueel werd. “We waren hier net gestart met het jaarlijkse grote schoolthema. Momenteel is dat ‘dieren’. We hebben de kinderen twee creatieve opdrachten gegeven voor thuis en ze ook gestimuleerd hun resultaten terug te koppelen. Dat heb ik geweten: tientallen foto’s kwamen binnen”, vertelt Cindy enthousiast.
Meer tips deelt Cindy in het interview dat ze onlangs gaf aan Brainport Development. Het hele interview lees je hier!

Maakotheek

Bij Maakotheek werken ze aan een wereld waar álle kinderen hun talenten optimaal kunnen benutten en ontplooien. Kinderen die niet alleen goed zijn met taal en rekenen, maar ook technologisch geletterd. Het weten te gebruiken en toepassen van techniek en technologie is voor hen vanzelfsprekend geworden.
Op deze site kun je terecht voor leuke maakonderwijs tips. Bijvoorbeeld over Optische illusies en thaumatropen. Klik hier voor het instructieblad en hier voor het werkblad.

Op www.maakotheek.nl vind je ook online lessen onderzoekend leren voor leerkrachten.