Op woensdag 11 april 2018 organiseert De Ontwikkelacademie in Tilburg een studiemiddag gericht op wetenschap, technologie en (hoog)begaafdheid.De keynote wordt verzorgd door Luk DeWulf.

Gelukkige en zelfverzekerde kinderen en jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kan je als ouder, leerkracht, opvoeder, begeleider … hierbij helpen? “Door kinderen aan te spreken op hun talent”, zegt Luk Dewulf. “Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.”
In zijn lezing vertrekt Luk Dewulf vanuit het boek “ik kies voor mijn talent”. Hij gaat in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Hoe je als ouder of leraar context kunt creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen. Meer info & aanmelden!

De studiedag wordt georganiseerd door een aantal partijen die zich gezamenlijk inzetten voor Talentontwikkeling in de Regio Tilburg. Waaronder: TechniekRijk (PPTMB), Plein013, Fontys HKE, POINT, T-Primair en Wetenschapsknooppunt Zuid, CIST, Natuur en Milieu Educatie (NME), Wetenschap Technologie & Excellentie (WTE)