Plinthos is te mooi en te bijzonder om niet ontdekt te worden. Zo’n 100 groepen van alle basisscholen uit Limburg namen daarom deel aan de scholencompetitie ‘Het land van Plinthos’. Een leerzaam, leuk en actueel project voor leerlingen van groep 7 en/of 8. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Het Land van Plinthos daagt de leerlingen uit zich te verdiepen in een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s. Basis daarvoor is een spannend verhaal waarin onderwerpen worden aangesneden die in onze huidige samenleving actueel zijn. De vluchtelingenproblematiek bijvoorbeeld. Toenemende intolerantie. Het veranderende klimaat. Duurzaamheid, vergrijzing, verstedelijking. Buitensluiten en pesten. Thema’s op de terreinen Mens & Techniek, Mens & Natuur, Mens & Gezondheid en Mens & Cultuur.

Op 6 april kwamen de scholen bijeen in het Continium Kerkrade voor de grote finale van de wedstrijd ‘Het land van Plinthos’. De finale werd gepresenteerd door bekende Nederlander Jan Versteegh (Wie is de Mol 2018) en vond plaats in een prachtige omgeving. Lees hier meer!