Vrijdag 24 november vond in groep 7 bij meester Rolf Oligschlager op basisschool De Keerkring in Cadier en Keer de aftrap plaats van het lesprogramma Online Masters van Vodafone/Ziggo. Dit in het kader van de week van de Mediawijsheid. De leerlingen kregen les van een bijzondere gastdocent namelijk Dhr. Hans Teunissen, gedeputeerde van de Provincie Limburg.

Door middel van een quiz werden kinderen bewust gemaakt van de onbegrensde mogelijkheden van internet , maar ook gewezen op de op loer liggende gevaren! De lessen Mediawijsheid passen goed in het onderwijsprogramma Programmeren & Coderen van STEM-II dat gedurende 3 leerjaren op veel Limburgse scholen wordt uitgevoerd.

Als Provincie ondersteunen wij het STEM-II programma. Aan dit programma op het gebied van ‘Wetenschap en Technologie; Onderzoekend en Ontwerpend leren’ doen intussen 60 basisscholen in Zuid-Limburg mee. Een van de projecten daarbinnen waar we extra middelen naar toe hebben laten gaan, is het project Programmeren & Coderen waar intussen 73 scholen aan meedoen waaronder drie VO-scholen. Het programma “Online Masters” van Vodafone/Ziggo ondersteunt hierbij en we vinden het als Provincie een mooi initiatief, waarin dit bedrijf haar verantwoordelijkheid neemt richting de toekomstige digitale wereld.”~ Dhr. Hans Teunissen

bron: STEM-II (project Programmeren & Coderen)