Op 20 januari organiseert Hogeschool De Kempel in samenwerking met stichting PRODAS een Make It dag. Tijdens deze dag worden er meer dan 40 workshops verzorgd door de aanstaande juffen en meesters van De Kempel, aangevuld met diverse leveranciers, rondom de thema’s wetenschap en techniek, leren programmeren en maakonderwijs.

Vanaf 13.30 uur trapt maker Astrid Poot van ‘Lekker samen klooien’ de middag af en kunnen leerkrachten van alles leren in de workshops en sessies binnen en buiten het gebouw. Tijdens het middagprogramma is er nog ruimte voor belangstellenden. Je kunt je gratis aanmelden via www.kempel.nl/makeitfair

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met 3d printers en lasercutters, kun je het terrein van de Kempel van boven filmen met een actioncam, krijg je les van robots, kun je zelf een greenscreen video maken, kun je leren programmeren of ga je een bibberbeest maken. Maar je kunt ook schrijven met licht, een PET-raket bouwen of een spaghettibouwwerk maken. Gedurende de hele dag wordt er verslag gedaan in woord en beeld door een echt kinderpersbureau.

Hogeschool De Kempel en de stichting PRODAS organiseren voor het derde jaar samen een event voor studenten en leerkrachten. Dit jaar is er voor een grotere opzet gekozen om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen zich te laten informeren over actuele thema’s binnen het basisonderwijs zoals het leren programmeren, techniek en maakonderwijs.